TÁBORILELKÉSZ

HÍREK
TÖRTÉNELEM
 • A vallás, az egyház és a katonaság
 • A katonai lelkipásztori szolgálat története 1773-ig
 • Apostoli Tábori Helynökség működése a Habsburg-monarchiában 1773-1918 között
 • Forradalmak és a katonai lelkészet
 • Nemzeti hadsereg és a Magyar Apostoli Tábori Helynökség
 • Magyar Királyi Honvédség tábori lelkészete
 • Katonalelkészi szolgálat a Magyar Néphadseregben
HM TÁBORI LELKÉSZI SZOLGÁLAT
 • HM Tábori Lelkészi Szolgálat Katolikus szolgálati ág
 • HM Tábori Lelkészi Szolgálat Protestáns szolgálati ág
 • HM Tábori Lelkészi Szolgálat Zsidó Lelkészi Szolgálati Ág Tábori Rabbinátus
PROGRAMOK
ELMÉLKEDÉSEK
ÜNNEPEK
VIDEOK
INTER ARMA CARITAS - FEGYVEREK KÖZÖTT A SZERETET
ÉLŐ TÖRTÉNELEM - VITÉZI REND
IMPRESSZUM


TÉMAGYŰJTŐ
HM Tábori Lelkészi Szolgálat hírei
Katolikus Tábori Lelkészi Szolgálat hírei
Protestáns Tábori Lelkészi Szolgálat hírei
Vitézi Rend
Zsidó Lelkészi Szolgálat hírei

 PARTNER LAPUNK HÍREI

 KATOLIKUS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. március  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 PROTESTÁNS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. március  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 KERESÉS
 

 ON-LINE KÖZÖSSÉGI KOMMUNIKÁCIÓ

Neve:          
Jelszava:     

 HÍRLEVÉL


Tábori lelkészek a repülőnapon

2013. augusztus 3-4 között rendezték Kecskeméten a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutatót. Idén először, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat is képviseltette magát a rendezvényen, hogy bemutathassa az érdeklődőknek a szolgálat munkáját, feladatát. Az érdeklődőket Hankóczi Gergely őrnagy, református tábori lelkész, Kálinger Roland százados, Rácz István főhadnagy, Horváth Kornél hadnagy katolikus tábori lelkészek, valamint Totha Péter Joel vezető tábori rabbi fogadta.
Lourdes 2013 - Képgaléria

Mint már beszámoltunk róla 2013. május 24-26. között tartották meg az 55. Nemzetközi Katonai Zarándoklatot Lourdes-ban. A Magyar Honvédséget 80 katonazarándok képviselte, kiknek lelki vezetői szolgálatát Kálinger Roland százados, katolikus tábori lelkész végezte. Az általa készített fényképekből adunk ízelítőt kedves Olvasóinknak, esetleg kedvet adva, hogy jövőre azok is elzarándokolhassanak Lourdes-ba, akik idén nem tudtak elmenni, vagy bizonytalanok voltak, hogy érdemes-e elindulni erre a nagy útra?
Október 6-i megemlékezés a Református Kollégium diákjaival

Mintegy 60 református diák vett részt tanáraik kíséretében a debreceni Honvédtemetőben tartott október 6-i megemlékezésen.
Szolidaritás, ajándékozás, áldozatvállalás… - KÉPGALÉRIÁVAL

A zarándoklat fáradtsággal jár, amely végén mindig megérkezünk a célhoz; egyfajta békességet ad, érezzük a szívek összecsengését, egymás társaságát, közösséget teremt, közösségi kultúrát hoz létre – hangsúlyozta Bíró László katolikus tábori püspök a budakeszi-makkosmáriai zarándoklaton és családi napon, szeptember 22-én.
Kenyérszentelés Szarajevóban - KÉPGALÉRIA

Mint már beszámoltunk róla, Szarajevóban az MH EUFOR kontingense államalapító Szent István napján ünnepségen, valamint szentmisén vett részt, melynek keretében Markovics Milán Mór főhadnagy, katolikus tábori lelkész a kontingens tábori lelkésze megszentelte az új kenyeret, melyet erre a szentmisére egy ott szolgáló katona hölgy sütött. Kérjük, tekintsék meg a szentmisén készült felvételeket.
Katonai zarándoklat képekben - Galéria!

Mint már korábban beszámoltunk róla, 2012. május 11-13. között rendezték meg az 54. Nemzetközi Katonai Zarándoklatot Lorudesban, melyen a Magyar Honvédség idén 98 fővel képviselte Hazánkat. A zarándoklaton készült képekből válogattunk kedves Olvasóinknak. Köszönet a képekért a Katolikus Tábori Püspökségnek és Fejér Ádám százados Úrnak!
Mise Varsóban - Galériával

Mint már beszámoltunk róla Bíró László katolikus tábori püspök 2012. április 10-én Kazimierz Nycz bíboros, varsói érsek és  Józef Guzdek tábori püspök meghívására részt vett és koncelebrált a szmolenszki repülőgép-katasztrófa második évfordulóján megtartott emlékmisén, és hogy a lengyel nemzet iránti részvét és együttérzés kifejezéseként együtt emlékezzen a tragédia áldozataira. A Katolikus Tábori Püspökség képgalériáját ajánluk kedves Olvasóink figyelmébe. 
Húsvét Szarajevóban - Képgalériával

Majdnem olyan volt mint otthon. Volt ünnepi istentisztelet úrvacsorával, locsolkodás verssel, húsvéti sonka tojással és jókedvvel. A lányok szépek voltak (talán még szebbek), mint otthon, a legények pedig serények a locsolásban, a bókok szórásában és a magyar estre való készülődésben.
Újraavatták Szentgyörgyi Dezső repülő zászlós síremlékét

2011. október 28-án a budapesti Farkasréti Temetőben tartották Vitéz Szentgyörgyi Dezső zászlós sírkövének újraavatását. Annak idején a hős pilóta sírján egy bronz IL-18-as típus állt, azonban a gépmadarat ellopták a kőről.
Az 1956-os forradalomra emlékeztek Kecskeméten

2011. október 21-én tartották a Repülőbázison az 1956-os forradalomra emlékező állománygyűlést. A Himnusz elhangzása után Hankóczi Gergely őrnagy, református tábori lelkész mondott ünnepi beszédet a zsidóknak írt levél 13. részének alapján.
Koszorúzás Kecskeméten és Tiszaugon

2011. szeptember 16-án a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis hajózói volt bajtársaikra emlékeztek Hegedűs Ernő alezredes és Janicsek András alezredes sírjánál.
Koszorúzás és emléktábla avatás

2011. szeptember 23-án a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis képviselői Rozsályon és Nyíregyházán emlékeztek repülőhalált halt bajtársaikra.
Egy zarándoklat képei

Amint beszámoltunk róla, a Katolikus Tábori Püspökség 2011. szeptember 17-én szombaton, Budakeszi-Makkosmárián rendezte meg a XVII. Nemzeti Katonai Zarándoklatot és V. Családi napot. Az alábbi galériánkban készült felvételek ezen a családias hangulatú rendezvényen készülek. Kérjük, tekintsék meg a képeket!
Rendhagyó áhítat az imateremben

Nem mindennapi áhítatban lehetett részük a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra látogató református általános iskolásoknak. A szokásos bázislátogató körön kívül a Kecskeméti Református Általános Iskola kisdiákjai találkozhattak az alakulat lelkészével az Egység Művelődési Otthon imatermében. Az imaterem és a tábori lelkészi szolgálat bemutatása után, zsoltárénekléssel és játékkal, valamint egy-egy protestáns katonai énekeskönyv átadásával zárult a látogatás lelki része.
Szent István napi megemlékezés és szentmise Szolnokon - Képgalériával

Államalapító szent királyunkra emlékezett ünnepi szentmise keretében Szolnok város közössége
a szolnoki helyőrségi vár templomban. Az ünnepi szentmisét Kálinger Roland százados az MH. 86. Szolnok Helikopter Bázis tábori lelkésze celebrálta.

Zalavár képekben

Mint beszámoltunk róla véget ért a Katolikus Tábori Püspökség által szervezett 8. Környezet és Természetvédelmi tábor a Kis-Balaton melletti Zalaváron. A tábori püspökség fotóiból válogattunk. Kérjük, tekintsék meg a képeket!
 
© 2010. Táborilelkész - a katonák egyházi hírei