TÁBORILELKÉSZ

HÍREK
TÖRTÉNELEM
 • A vallás, az egyház és a katonaság
 • A katonai lelkipásztori szolgálat története 1773-ig
 • Apostoli Tábori Helynökség működése a Habsburg-monarchiában 1773-1918 között
 • Forradalmak és a katonai lelkészet
 • Nemzeti hadsereg és a Magyar Apostoli Tábori Helynökség
 • Magyar Királyi Honvédség tábori lelkészete
 • Katonalelkészi szolgálat a Magyar Néphadseregben
HM TÁBORI LELKÉSZI SZOLGÁLAT
 • HM Tábori Lelkészi Szolgálat Katolikus szolgálati ág
 • HM Tábori Lelkészi Szolgálat Protestáns szolgálati ág
 • HM Tábori Lelkészi Szolgálat Zsidó Lelkészi Szolgálati Ág Tábori Rabbinátus
PROGRAMOK
ELMÉLKEDÉSEK
ÜNNEPEK
VIDEOK
INTER ARMA CARITAS - FEGYVEREK KÖZÖTT A SZERETET
GALÉRIÁK
ÉLŐ TÖRTÉNELEM - VITÉZI REND
IMPRESSZUM


TÉMAGYŰJTŐ
HM Tábori Lelkészi Szolgálat hírei
Katolikus Tábori Lelkészi Szolgálat hírei
Protestáns Tábori Lelkészi Szolgálat hírei
Vitézi Rend
Zsidó Lelkészi Szolgálat hírei

 PARTNER LAPUNK HÍREI

 KATOLIKUS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2017. november  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 PROTESTÁNS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2017. november  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 ON-LINE KÖZÖSSÉGI KOMMUNIKÁCIÓ

Neve:          
Jelszava:     

 HÍRLEVÉL


A láthatatlan katonák

Startlap megosztás
2013-11-23 19:20:26
A láthatatlan katonákA hős katonai elődök tiszteletének ápolása, emlékeik megőrzése a jelenkor minden katonája számára bajtársias kötelesség.

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred személyi állománya büszkén tesz eleget e feladatának, amikor évente a hősök napja és a halottak napja alkalmából a szentesi helyőrség körzetében lévő temetőkben gondozza, karbantartja a hősi halottak sírjait, emlékműveit. Az ezred katonái ebben az évben is elvégezték e nemes feladatot. A szentesi Református Egyházak Temetőgondnoksága köszönetét fejezte ki az ezred állományának, hogy az összes temetőjében rendbe tették a háborús hősök sírjait. Több elismerés, köszönet is érkezett hozzájuk, melyből egy levelet is eljuttattak az alakulathoz, melynek írója nagy örömmel vette a gondoskodást a családtagjainál.

A láthatatlan katonák

„A halottak ünnepén a fiam segítségével felkeresem őket a temetőben. A virágok mellé kapa, seprű, gereblye került, hogy rendbe tegyük a környezetet. S amit a temetőben láttam, könnyet csalt a szemembe, és adta kezembe a tollat. Tavaly is láttuk a gondoskodást. Az idén azonban a háborús hősök sírjai, az egész környezet rendezése, a tragikus sorsú áldozatok iránti gondoskodás, a sírok szeretetteljes eligazítása nagyon megindító volt, hogy ennyire törődnek azokkal, kiknek legtöbbje ennyi év után is egy szám a kövön. Nem tudjuk kik dolgoztak ott hosszú órákon ezért.
De nem tudom megállni, hogy szüleim, s a névtelen áldozatok nevében is ne fejezzem ki köszönetemet. A szervezésért köszönet a Református Egyháznak, a kivitelezésért hála a Temetőgondnokságnak és mindazoknak, akik két kezük munkáját, szívük szeretetét tették bele a temető szépítésébe. Bárkik ők – önök tudják, azt kérem, adják át hálás köszönetemet munkájukért. Az elhunytak nevében köszönöm az Egyháznak, a gondnokságnak, a dolgos kezeknek.”

E köszönet, e levél mindenkit megillet, aki bármit is tett a hősök sírjánál, vagy csak egy szál virággal megemlékezett a sokszor névtelen honvédekről, akik életüket adták a hazáért. Egyenruhában, katonaként öröm volt olvasni a sorokat, és ígérjük, nem feledkezünk el a hős elődeinkről, ápoljuk emléküket, kegyelettel emlékezünk rájuk és a láthatatlan katonák továbbra is teszik a dolgukat, amit a szívük diktál.Táborilelkész  -  Forrás: HONVEDELEM.HU


 
© 2010. Táborilelkész - a katonák egyházi hírei