A négy évvel ezelőtti afganisztáni tragédiára emlékeztek Koszovóban
Koszovó, afganisztán, tragédia, Sajtos Szilárd százados, református tábori lelkész
Táborilelkész (info@taborilelkesz.hu)  -  Forrás: HONVEDELEM.HU (http://www.honvedelem.hu)

A négy évvel ezelőtti afganisztáni tragédiára emlékeztek KoszovóbanAugusztus 23-án volt négy éve annak, hogy Afganisztánban, az MH Tartományi Újjáépítési Csoport nyolcadik váltásának hazainduló konvoját végzetes támadás érte. A támadás során életét vesztette Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagy, valamint súlyosan megsérült Kolozsvári György posztumusz hadnagy, aki Magyarországra szállítását követően halt bele sérüléseibe.

A négy évvel ezelőtti tragédiára emlékeztek az elmúlt vasárnapi istentiszteleten a Koszovóban külszolgálaton lévő magyar katonák. Pristinában jelenleg a zömében a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár katonáiból álló MH KFOR Kontingens tizenegyedik váltása szolgál; az afganisztáni támadás során életüket vesztett hősi halottak is a tatai dandár katonái voltak.

Sajtos Szilárd százados, református tábori lelkész

Sajtos Szilárd százados, a kontingens református tábori lelkésze beszédében elmondta: „Nekünk, akik Afganisztánban szolgáltunk, vannak szomorú dátumaink. Azonban a feltámadás reményében hisszük, hogy egyszer majd azt jelenthetjük, a kontingens ismét, teljes létszámmal együtt áll."

A négy évvel ezelőtti afganisztáni tragédiára emlékeztek Koszovóban

Az istentiszteleten megjelent magyar katonák együtt imádkoztak a hozzátartozókért, a gyász sebeinek begyógyításáért.