Idén is tisztelegtek védőszentjük előtt
szentmise, katolikus, zarándoklat, védőszent
Táborilelkész (info@taborilelkesz.hu)  -  Forrás: HONVEDELEM.HU (http://www.honvedelem.hu)

Idén is tisztelegtek védőszentjük előttIdén is közös zarándoklaton gyűltek össze a tűzoltó, a hagyományőrző, valamint a rendvédelmi és fegyveres szervek képviselői Horvátzsidányban, a Peruska Mária-zarándokhelyen, a hivatások és mesterségek védőszentjeinek emlékparkjában július 6-án, vasárnap. Az ünnepi szentmisén közreműködtek a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái is.

Harang helyett szirénazúgás jelezte a háromnyelvű ünnepi szentmise kezdetét, amelynek főcelebránsa Bali Tibor külsővati plébános, helyettes esperes volt. Az ünnepi műsorban közreműködött a csepregi vegyes kórus, a Peruska Mária női kórus és a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület kórusa.

Idén is tisztelegtek védőszentjük előtt

A hívek könyörgése után az egyenruhás és fegyveres szervek, lovagrendek és civil szervezetek vezetői, képviselői babérkoszorúval megkoszorúzták védőszentjük szobrát.

Idén is tisztelegtek védőszentjük előtt

A mise után a Vasi Honvéd Baráti Egyesület Napsugár Énekkara első világháborús katonadalokkal szórakoztatta a résztvevőket, majd a Magyar Pálinka Lovagrend nagymestere bemutatta az új lovagokat és átadta nekik védőszentjük ikonját.

Idén is tisztelegtek védőszentjük előtt

Délután a Szent László Határőr Hagyományőrző Egyesület Nagyváradról, a lovagkirály városából hozott Szent László-litániával tisztelgett védőszentjének emléke előtt. Ezután Bali Tibor atya búcsúztatta a zarándokokat és megáldotta őket.