Ünnep Koszovóban
ünnep, Koszovó, Sajtos Szilárd százados, református tábori lelkész
Táborilelkész (info@taborilelkesz.hu)  -  Forrás: HONVEDELEM.HU (http://www.honvedelem.hu)

Ünnep KoszovóbanFábián László alezredes, a tizedik váltás parancsnoka a napokban ünnepélyes keretek között átadta a magyar KFOR-kontingens parancsnokságát Preininger Győző alezredes részére, ezzel a tizedik váltás befejezte, a tizenegyedik váltás pedig megkezdte féléves koszovói szolgálatát.

Az ünnepi állománygyűlésen Szép József ezredes, nemzeti rangidős elmondta, hogy a féléves misszió számos kihívást gördített a KFOR 10. kontingens elé, de a kiváló felkészítésnek, az állomány hozzáállásának és a szövetséges nemzetek együttműködésének köszönhetően a magyar katonák helytálltak és teljesítették kötelességüket. Az állománygyűlésen − a sikeres együttműködés elismeréseként − kitüntetést vehetett át Szép ezredestől Pedro Brito Teixeira alezredes, a portugál−magyar zászlóalj parancsnoka, illetve Paulo Jorge G. Martins őrnagy, Samuel Batista de Jesus őrnagy és Jao Paulo da Rosa Chambez zászlós.

Sajtos Szilárd százados, református tábori lelkész

Régi magyar hagyomány augusztus 20-án az új kenyérért való hálaadás. A vasárnapi istentiszteleten ez alkalomból szolgáltatta ki az úrvacsora sákramentumát Sajtos Szilárd százados, református tábori lelkész. Az ünnepi állománygyűlés alkalmából a hálaadás mellett Isten áldását kérte a magyar államra és nemzetre, valamint a kontingens állományára.

Ünnep Koszovóban

Nemzeti ünnepünk és az átadás-átvétel mellett egy további, a kontingens életében fontos és örömteli momentuma is volt az ünnepélyes állománygyűlésnek: Dallos Péter és Zsoldos Tamás, a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár tisztjei főhadnagyi előléptetésük alkalmából emléklapot vehettek át Preininger Győző alezredestől.

Ünnep Koszovóban

A pristinai KFOR-parancsnokság is tisztelgett a magyarok előtt, hiszen augusztus 20-án a táborban különleges, magyaros fogásokból álló vacsorát szolgáltak fel, az itt szolgáló különböző nemzetiségű katonák legnagyobb megelégedésére.

Ünnep Koszovóban