TÁBORILELKÉSZ

HÍREK
TÖRTÉNELEM
 • A vallás, az egyház és a katonaság
 • A katonai lelkipásztori szolgálat története 1773-ig
 • Apostoli Tábori Helynökség működése a Habsburg-monarchiában 1773-1918 között
 • Forradalmak és a katonai lelkészet
 • Nemzeti hadsereg és a Magyar Apostoli Tábori Helynökség
 • Magyar Királyi Honvédség tábori lelkészete
 • Katonalelkészi szolgálat a Magyar Néphadseregben
HM TÁBORI LELKÉSZI SZOLGÁLAT
 • HM Tábori Lelkészi Szolgálat Katolikus szolgálati ág
 • HM Tábori Lelkészi Szolgálat Protestáns szolgálati ág
 • HM Tábori Lelkészi Szolgálat Zsidó Lelkészi Szolgálati Ág Tábori Rabbinátus
PROGRAMOK
ELMÉLKEDÉSEK
ÜNNEPEK
VIDEOK
INTER ARMA CARITAS - FEGYVEREK KÖZÖTT A SZERETET
GALÉRIÁK
ÉLŐ TÖRTÉNELEM - VITÉZI REND
IMPRESSZUM


TÉMAGYŰJTŐ
HM Tábori Lelkészi Szolgálat hírei
Katolikus Tábori Lelkészi Szolgálat hírei
Protestáns Tábori Lelkészi Szolgálat hírei
Vitézi Rend
Zsidó Lelkészi Szolgálat hírei

 PARTNER LAPUNK HÍREI

 KATOLIKUS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2017. november  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 PROTESTÁNS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2017. november  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 ON-LINE KÖZÖSSÉGI KOMMUNIKÁCIÓ

Neve:          
Jelszava:     

 HÍRLEVÉL


"Valami más kezdődjön el az emberek életében"

Startlap megosztás
2013-09-09 11:00:58
„Valami más kezdődjön el az emberek életében”Azt szeretnénk e két esemény után, hogy valami más kezdődjön el az emberek életében – mondta  a hamarosan megrendezendő XIX. Nemzeti Katonai Zarándoklat és VII. Családi Napról, valamint a házasság- és családerősítő hétvégéről Berta Tibor ezredes, a HM Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke, aki szerint e két rendezvény a megújulásról szól.

Ettől az évtől kezdve − a könnyebb megközelíthetőség érdekében − a budakeszi-makkosmáriai kegytemplom helyett a budapest-máriaremetei Kisboldogasszony-bazilika plébániatemplomban rendezik meg a Nemzeti Katonai Zarándoklatot és a hozzá kapcsolódó családi napot szeptember 21-én, szombaton.

Csak a helyszín változik, a Nemzeti Katonai Zarándoklat célja továbbra is az, hogy „akik a keresztény életüket valamiképpen egy picit demonstrálni szeretnék, azoknak egyfajta alkalom ez arra, hogy a hitüket elmélyítsék, és rácsodálkozzanak arra is, hogy a hitükkel nincsenek egyedül” − mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére Berta Tibor ezredes, a HM Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke. Hozzátette: nagyon fontos célja a zarándoklatnak, hogy „a Magyar Honvédségben szolgáló katonákat, közalkalmazottakat megerősítsük abban, ha keresztény életet élnek, akkor abban nincsenek egyedül, hiszen van számukra egy közösség.”

Berta Tibor hangsúlyozta: a hit egy kapu, ami egy sokkal tágabb világba vezet be bennünket, mint amit az emberek gondolnak.

A zarándoklatra ráépül a családi nap, különféle gyermekprogramokkal, koncertekkel, amelyre azért volt szükség, hogy „ha egy férj katona, akkor eljöhessen vele a felesége és a gyermekei is” – mondta az ezredes. De továbbra is „a zarándoklat legfontosabb része a szentmise” – hangsúlyozta.

Berta Tibor ezredes, általános helynök

Szintén a Magyar Honvédségben dolgozó katonákat, közalkalmazottakat, illetve családtagjaikat várják a III. Házasság- és Családerősítő Hétvégére október 4−6. között, a Balatonkenesei Rekreációs Központba. A házastársak számára különböző programokat, beszélgetéseket, előadásokat, interaktív együttgondolkodást szerveznek, amelyeket Bíró László katolikus tábori püspök fog tartani. „Néha a családok és a házasságok is meg tudnak gyöngülni, és ezeket erősíteni kell, amelyre kiváló lehetőséget nyújt ez a hétvége” – mondta Berta Tibor. Az idei találkozó mottója: „A család, a munka és az ünnep a hit távlatában.”

Az ezredes szerint ez a pár nap szeretne segítséget nyújtani abban, hogy hogyan kellene megélni az ünnepeket, a munkánkat, és ezt a kettőt hogyan lehetne összeegyeztetni vagy összekapcsolni ebben a mostani munkamániás korban. „Egy ünnepet meg lehet tervezni nagyon szépen, hogy az lélekemelő legyen és kiszakítson minket a mindennapjainkból, s bevezethet bennünket egy egészen más dimenzióba” – fogalmazott az általános helynök, aki reméli, hogy „ezek a lelki események, akár a zarándoklat vagy a családerősítő hétvége is, egyfajta változást hoznak az emberek életében, és talán változást tudnak hozni a körülöttük élők életében is.”

„Valami más kezdődjön el az emberek életében”Táborilelkész  -  Forrás: HONVEDELEM.HU


 
© 2010. Táborilelkész - a katonák egyházi hírei