TÁBORILELKÉSZ

HÍREK
TÖRTÉNELEM
 • A vallás, az egyház és a katonaság
 • A katonai lelkipásztori szolgálat története 1773-ig
 • Apostoli Tábori Helynökség működése a Habsburg-monarchiában 1773-1918 között
 • Forradalmak és a katonai lelkészet
 • Nemzeti hadsereg és a Magyar Apostoli Tábori Helynökség
 • Magyar Királyi Honvédség tábori lelkészete
 • Katonalelkészi szolgálat a Magyar Néphadseregben
HM TÁBORI LELKÉSZI SZOLGÁLAT
 • HM Tábori Lelkészi Szolgálat Katolikus szolgálati ág
 • HM Tábori Lelkészi Szolgálat Protestáns szolgálati ág
 • HM Tábori Lelkészi Szolgálat Zsidó Lelkészi Szolgálati Ág Tábori Rabbinátus
PROGRAMOK
ELMÉLKEDÉSEK
ÜNNEPEK
VIDEOK
INTER ARMA CARITAS - FEGYVEREK KÖZÖTT A SZERETET
GALÉRIÁK
ÉLŐ TÖRTÉNELEM - VITÉZI REND
IMPRESSZUM


TÉMAGYŰJTŐ
HM Tábori Lelkészi Szolgálat hírei
Katolikus Tábori Lelkészi Szolgálat hírei
Protestáns Tábori Lelkészi Szolgálat hírei
Vitézi Rend
Zsidó Lelkészi Szolgálat hírei

 PARTNER LAPUNK HÍREI

 KATOLIKUS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. március  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 PROTESTÁNS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. március  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 KERESÉS
 

 ON-LINE KÖZÖSSÉGI KOMMUNIKÁCIÓ

Neve:          
Jelszava:     

 HÍRLEVÉL


Véget ért a 8. Környezet és Természetvédelmi Tábor Zalaváron

Startlap megosztás
2011-07-21 14:38:02
Zalavár 2011Július 15-én, pénteken ért véget az az egy hétig tartó tábor, amelyet nyolcadik alkalommal rendezett meg a HM Katolikus Tábori Püspökség a Kis-Balaton melletti Zalaváron.

A hétnapos környezet- és természetvédelmi táborban a táborozók nagy többsége már ismerősként vett részt a különböző programokon, hiszen sokan harmadszor-negyedszer, de volt, aki már ötödik, hatodik alkalommal jött el Zalavárra. A tábori élet hagyományos, játékos sport- és ügyességi vetélkedőit, a versmondó és népdalversenyt, az elsősegély-tanfolyam programjait kirándulások gazdagították: ebben az évben Taszár, Kaposvár, Zánka, Lovászi és Zalaegerszeg egyes látnivalóival és nevezetességeivel is megismerkedhettek a gyerekek.

Július 11-én, hétfőn Zánkára kirándultak a gyerekek, ahol először a Haditechnikai Parkot keresték fel, majd a biztonsági rendszabályok ismertetése után a kalandparkban próbálhatták ki ügyességüket és rátermettségüket. A nap folyamán balatoni hajózás és strandolás is szerepelt még a programban.

Kedden Taszárra indultak a táborozók, ahol a volt katonai bázist és a Repülő Múzeumot látogatták meg, majd az MH 64.  Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél, Kaposváron ebédeltek.  Délután egy rövid strandolás is szerepelt a programban, azért csak néhány órás, mert a táborlakóknak időben vissza kellett érniük Zalavárra, az este 10 órakor kezdődő éjszakai túrára.

Szerda délelőtt a fiatalok hulladékgyűjtésen vettek részt a Zala folyó balatoni torkolatának közelében. Ezen a napon látogatta meg a tábort Molnár Zsolt alezredes, az MH Ludovika Zászlóalj parancsnoka, aki nemcsak a táborozókhoz, hanem a táborban szolgálati személyként tevékenykedő honvédtiszt-jelöltekhez is érkezett.

Csütörtökön Lovásziba utaztak a gyerekek, ahol az Olajbányász Vadásztársaság székhelyén íjászbemutatót tartott számukra a Négy Kos Íjász és Hagyományőrző Egyesület. A táborlakókat ekkor látogatta meg dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, és Bíró László katolikus tábori püspök.

dr. Simicskó István Honvédelmi Minisztérium parlam,enti államtitkár, Bíró László tábori püspök

A gyerekeket és a vendégeket Náday Gyula, a vadásztársaság elnöke fogadta. A látogatás során a parlamenti államtitkár köszöntötte a táborlakókat: felhívta a figyelmüket arra, hogy 2011 a családok éve, így a katonacsaládok éve is. Simicskó István kiemelte: a gyermektábor kiváló kezdeményezés, amit az is bizonyít, hogy a résztvevők közül sokan évről-évre visszatérő vendégek. Ők is, és szüleik is tudják, hogy a tábor értékekre nevel, gazdagítja a résztvevők életét, erősítve ezzel a családot.

A tábor utolsó előtti napjának délutánján látogatta meg a fiatalokat  dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke, akinek személyében első alkalommal járt ilyen magas beosztású katona Zalaváron. Benkő vezérezredest Berta Tibor ezredes általános helynök és Takács Tamás alezredes, kiemelt vezető tábori lelkész fogadta, majd bemutatták a tábort, az elhelyezési körülményeket és ismertették a programokat.

dr. Benkő Tibor vezérezredes

Ezután a csoportok felkészültek az általuk készített terepasztalok bemutatására, amelyeket lehetőleg minél több természetes anyagból kellett elkészíteniük. Benkő vezérezredes részt vett a zsűrizésben és elismeréssel szólt a gyerekek munkáiról.Forrás: HONVEDELEM.HU


 
© 2010. Táborilelkész - a katonák egyházi hírei