TÁBORILELKÉSZ

HÍREK
TÖRTÉNELEM
 • A vallás, az egyház és a katonaság
 • A katonai lelkipásztori szolgálat története 1773-ig
 • Apostoli Tábori Helynökség működése a Habsburg-monarchiában 1773-1918 között
 • Forradalmak és a katonai lelkészet
 • Nemzeti hadsereg és a Magyar Apostoli Tábori Helynökség
 • Magyar Királyi Honvédség tábori lelkészete
 • Katonalelkészi szolgálat a Magyar Néphadseregben
HM TÁBORI LELKÉSZI SZOLGÁLAT
 • HM Tábori Lelkészi Szolgálat Katolikus szolgálati ág
 • HM Tábori Lelkészi Szolgálat Protestáns szolgálati ág
 • HM Tábori Lelkészi Szolgálat Zsidó Lelkészi Szolgálati Ág Tábori Rabbinátus
PROGRAMOK
ELMÉLKEDÉSEK
ÜNNEPEK
VIDEOK
INTER ARMA CARITAS - FEGYVEREK KÖZÖTT A SZERETET
GALÉRIÁK
IMPRESSZUM


TÉMAGYŰJTŐ
HM Tábori Lelkészi Szolgálat hírei
Katolikus Tábori Lelkészi Szolgálat hírei
Protestáns Tábori Lelkészi Szolgálat hírei
Vitézi Rend
Zsidó Lelkészi Szolgálat hírei

 PARTNER LAPUNK HÍREI

 KATOLIKUS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. március  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 PROTESTÁNS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. március  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 KERESÉS
 

 ON-LINE KÖZÖSSÉGI KOMMUNIKÁCIÓ

Neve:          
Jelszava:     

 HÍRLEVÉL


Március 15-i ünnepség Hódmezővásárhelyen

2014. március 15-én a hagyományokhoz híven emlékezett meg a Vitézi Rend az 1848/49-es szabadságharcról Hódmezővásárhelyen. Zászlófelvonással, majd ökumenikus istentisztelettel a református Ótemplomban kezdődött a rendezvény.
Kossuth-díjban részesül vitéz Dr. Mőcsényi Mihály

Március 15. alkalmából Kossuth-díjat adományoz a magyar kormány vitéz Dr. Mőcsényi Mihálynak.
Rendhagyó megemlékezés a Vitézi Renddel

2014. március 4-én a Vitézi Rend Csongrád megyei törzskapitánysága egy rendhagyó rendezvényen vett részt, amelyre vitéz Lőcsei Dezső bajtársuk hívta meg a Rend tagjait.
A Kommunizmus áldozataira emlékeztek a Csongrád megyei vitézek

2014. február 25-én a kommunizmus áldozataira emlékezett a Vitézi Rend Csongrád megyei törzskapitánysága Hódmezővásárhelyen, az Emlékpontban. 1947. február 25-én ezen a napon a szovjet katonai hatóságok letartóztatták Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. Ezért van ezen a napon a megemlékezés. A 20. században a kommunista diktatúrák 100 millió embert pusztítottak ellen az egész világon.
Vitézi Bál 2014 - Budapest

Február 22-én a Vitézi Rend Budapesten, a Benczúr-házban tartotta meg hagyományos farsangi bálját. Este hét órakor vonult be a terembe Molnár-Gazsó János rendi főkapitány úr kislányával, és felesége, a nemzetes asszony kíséretében.
Vitézi Bál 2014

A Vitézi Rend, 2014. február 22-én Vitézi Bálat rendez a Benczúr Ház és Étteremben. A bál időpontja: 2014. február 22. 19 óra. Helyszíne: 1068 Budapest, Benczúr u. 27. A bálra kizárólag elővételben lehet jegyet vásárolni, 7000 Ft/fő áron.
További információ: vitezirendkozpont@gmail.com

Ételosztás a Vitézi Renddel

A Vitézi Rend 2013. december 22-én vasárnap ételt oszt a rászorulóknak Budapesten az Örs Vezér Téren. Kérik, aki teheti pénzadománnyal is segítse ezt a nemes cselekedetet. Természetesen a támogatókat is szívesen látják a rendezvényükön.
Karácsonyi jótékonysági akció

Vitéz nagybányai Horthy Miklós két okból hívta életre a Vitézi Rendet. Nagyon fontos volt, hogy az I. világháborúban hősiesen harcoló katonák méltóképpen elismerve, jutalmazva legyenek. De legalább ilyen fontos volt, hogy azokban a mérhetetlenül nehéz időkben legyen egy olyan szervezet amire a Nemzet mindig számíthat.
Adományok Nyírmadán a Vitézi Rend jóvoltából

A nyírmadai dojo megrendezte első Mikulás kupáját és a Vitézi Rend is segédkezett a verseny lebonyolításában.
A Vitézi Rend ételosztása a Nyugati téren

A Vitézi Rend december 15-én ismét ételt oszt a rászorulóknak. Tisztelettel arra kérnek mindenkit, hogy a meleg ételhez hozzávalókkal segítsenek: hús, krumpli, tészta. Aki teheti némi pénz adománnyal is segítse ezt a nemes cselekedetet. Támogatóikat szívesen látják a rendezvényükön. Ételosztás helyszíne: Budapest, Nyugati tér.
Vitézi adventi étel és ruhaosztási akció

Az adventre való tekintettel jótékonysági étel és ruhaosztási akciót tartott a Vitézi Rend, a Magyar Nemzetőrség, valamint a Magyar Katasztrófavédelmi Alapítvány a XI. kerületben.
A Vitézi Rend felhívása

Amint már beszámoltunk róla, a Vitézi Rend főkapitánya, vitéz Molnár-Gazsó jános felhívással fordult a Rend tagjaihoz és minden jóérzésű emberhez. Karácsony közeledtével felajánlásokat várnak, hogy a rászorulókon tudjanak segíteni. Főkapitány Úr egy kiegészítést tett közzé előző leveléhez, ezt adjuk most közre.
Állománygyűlés Felvidéken

A Vitézi Rend Felvidéki Törzse 2013. október 26–án állománygyűlést tartott Dunaszerdahelyen, melyen részt vett vitéz Mikecz András irodavezető törzskapitány, vitéz Marosvári Imre és vitéz Abonyi Tamás.
Ételosztás Mikuláskor a Vitézi Renddel

A Vitézi Rend Mikulása 2013. december 6-án délután 14 órától egészen 18 óráig ételosztással szolgál  a rászorulók részére. Helyszíne: Budapest, XI. kerület Etele út és a Tétényi út sarka (a szökőkút mellett). Az ételosztással egy időben a Vitézi Rend ruhaosztást is végez. További részletek a Vitézi Rend weboldalán. A rendezvény fővédnöke: Endrődi József.
Vitézi Rend: Felajánlások Karácsonyra

A Vitézi Rend főkapitánya, vitéz Molnár-Gazsó János a Karácsony közeledtével segítségre hívja és kéri a rendtársakat és minden jóérzésű embert. Az elesett és nagy szegénységben élő embereken a Vitézi Rend is szeretne segíteni. Önkéntes felajánlásokat várnak. Főkapitány úr levelét olvashatják kedves Olvasóink. 
Megjelent a Vitézi Hírmondó októberi száma

A Vitézi Rend digitális havilapja a Vitézi Hírmondó. Az I. évfolyam, 8. száma - október - letölthető honlapunkról PDF formátumban, az alábbi linkről!
Vitézi Rend: Eltemették vitéz Tóth Bélát

Mint már beszámoltunk róla, életének 92. évében elhunyt vitéz Tóth Béla a Magyar Királyi Honvédség tart. zászlósa, a Vitézi Rend volt kamarása, törzskapitánya. Temetése október 29-én volt a Budapest XVIII. ker., Lőrinci temetőben.
Ruhaadományok a Vitézi Rend támogatásával

A Vitézi Rend október 18-án Dámócra látogatott, ahol ruhaadományokat vittek és osztottak szét a dámóci és lácacsékei rászoruló embereknek. Egy, a Vitézi Rend által készített személyes élménybeszámolóval és egy képgalériával mutatjuk be kedves Olvasóinknak eme nemes szolgálatát a Vitézi Rendnek.
Vitézi Rend: Hadak útjára tért vitéz Tóth Béla rendtársunk

2013. október 15-én, 92 éves korában elhunyt budapesti rendtársunk, vitéz Tóth Béla (1921-2013) a Magyar Királyi Honvédség tart. zászlósa, a Vitézi Rend volt kamarása, törzskapitánya. Tagja volt azon vitézeknek, akiket vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó Úr avatott várományosként vitézzé Székesfehérváron 1938-ban.

Hódmezővásárhelyen koszorúzott a Vitézi Rend

2013. október 6-án Orbán Viktor miniszterelnök koszorúzott az aradi vértanúkra emlékezve Hódmezővásárhelyen, majd megnyitotta a 60. Őszi Tárlatot. Délután Dr. Kószó Péter alpolgármester mondott beszédet, majd Bán Csaba református lelkész mondott áldást. Ezután az önkormányzat, a pártok, a Vitézi Rend, a testvértelepülések elhelyezték koszorúikat és virágjaikat.
Megjelent a Vitézi Hírmondó szeptemberi száma

A Vitézi Rend digitális havilapja a Vitézi Hírmondó. Az I. évfolyam, 7. száma - szeptember - letölthető honlapunkról PDF formátumban, az alábbi linkről!
Jubileumi diplomát kapott a Vitézi Rend nyá. főszéktartója

Katonai jubileumi diplomákat adtak át az elmúlt héten a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. vitéz békei Koós Ottó, a Vitézi Rend nyá. székhelytartója is a kitüntetettek között volt. A 97 éves vitéz békei Koós Ottó életében szinte hihetetlen számokkal jár együtt az elismerés. Ludovikás katonatiszti diplomáját 75 évvel ezelőtt szerezte, feleségével több mint ötven éve házasok, a háború és a rabság éveivel elnyújtott 11 évnyi jegyesség után. vitéz békei Koós Ottó kétszer is járt az orosz fronton.
Repülőgépet fogad örökbe a Vitézi Rend!

A Pintér Művek, a JETfly.hu internetes magazin és az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület társadalmi munkára hívja 2013. október 12-én (szombaton) a repülés és a haditechnika szerelmeseit. A társadalmi munka célja repülőeszközök tisztítása lesz a keceli haditechnikai parkban. Az esemény "JET Clear Day" név alatt évente kerül majd megrendezésre. A résztvevő csapatok, cégek lehetőséget kapnak, hogy az általuk letakarított eszközöket örökbe fogadhassák.
Új vitézekkel bővült a Vitézi Rend USA Törzse

2013. szeptember 8-án, délelőtt 10 órakor az USA Törzskapitány meghivásának eleget téve 46 vitéz és vendég gyűlt össze a vitéz Pákh kúria disztermében. Az érkezőket a házigazda, vitéz Pákh Imre Központi Törzskapitány fogadta és istápolta a Vitézi Rend Alapitójának, vitéz nagybányai Horthy Miklós közel életnagyságú festményével díszített diszterembe, ahol a Vitézi Rend Főkapitányának megbizásából az Országos Törzskapitány, vitéz Waldner Tibor CSR három új vitézt fogad be a Vitézi Rendbe.
Meghívó ünnepi megemlékezésre

A Vitézi Rend Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Törzskapitánysága ünnepi megemlékezést tart az I. Világháborúban hősi halált halt diósgyőri katonák emlékére állított Hősi emlékmű leleplezésének 85. évfordulója alkalmából 2013. szeptember 29-én, 11 órakor.
Ünnepi vitézavatás Esztergomban

Közel száz új vitéz lépett a Vitézi Rend soraiba 2013. szeptember 14-én, szombaton az esztergomi Szent Anna ferences templomban tartott vitézavatási ünnepségen. Az ünnepségre határon túlról is érkeztek vendégek. Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, Németországból, Kanadából, USA-ból vettek részt az avatáson. Így az esztergomi Szent Anna templom megtelt az ünneplőkkel.
A Vitézi Rend I.C.O.C. által indított névbitorlási eljárás eredménye

A Vitézi Rend közleménye: A Vitézi Rend I. C. O. C. (Solna) nevében v. Tassányi József és v. Berkovicz Tivadar indított eljárást  annak érdekében, hogy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala ne jegyezze be a „Vitézi Rend”  szóösszetétel levédetését a javunkra, mert ezt a szóösszetételt ők már az Európai Unióban levédették. A kérelmet nemperes eljárásban 2013. szeptember 12-én tárgyalta a Fővárosi Törvényszék, ahol rendünket vitéz dr. Erdős Tamás központi törzskapitány képviselte.
Vitézavatás Esztergomban

A Vitézi Rend 2013. szeptember 14-én, szombaton 10 órakor az esztergomi Szent Anna ferences templomban a Vitézi Rend Vitézavatás keretében fogadja tagjai közé a jelölteket. Cím: 2500 Esztergom, Bottyán János utca 10. Mindenkit szeretettel várnak!
Megjelent a Vitézi Hírmondó augusztusi száma

A Vitézi Rend digitális havilapja a Vitézi Hírmondó. Az I. évfolyam, 6. száma - augusztus - letölthető honlapunkról PDF formátumban, az alábbi linkről!
Emlékezés Horthy Miklós kormányzó újratemetésének 20. évfordulójára

1993. szeptember 4-én az első szabadon választott kormány időszaka alatt temették újra Kenderesen vitéz nagybányai Horthy Miklóst, Magyarország kormányzóját. Ebben a munkában nagyon sokat vállalt Kenderes, a Magyar Tengerésztisztek Egyesülete, a Vitézi Rend, özv. Horthy Istvánné, Kéri Kálmán nyugállományú vezérezredes Úr és a Horthy Miklós Társaság.
 
© 2010. Táborilelkész - a katonák egyházi hírei